Aproape 100 de persoane, cadre medicale şi personal auxiliar de la Spitalul Orăşenesc Vânju Mare, vor rămâne fără locuri de muncă în cazul în care unitatea va fi desfiinţată. În plus, mii de locuitori din zona Vânju Mare şi localităţile riverane nu vor mai avea unde să se trateze. „De acest spital aparţin 70.000 de oameni, care nu ştiu ce vor face după închiderea unităţii“, a spus Constantin Sârbu, medic ginecolog la Vânju Mare.
Conducerea spitalului susţine că administraţia locală nu are bani pentru a-l transforma în azil de bătrâni. „Iniţial am crezut că o să fie bine şi spitalul va fi transformat în azil de bătrâni. Apoi ni s-a spus că nu se ştie dacă mai primim banii. Am acceptat chiar să ne vedem de treabă şi nu am recurs la proteste ca să nu-i deranjăm pe unii senatori şi deputaţi care ne-au promis că ne sprijină. Noi nu avem bani pentru a ne transforma în azil“, a spus managerul Spitalului Vânju Mare, Dumitru Tudor.
Primăria nu poate susţine financiar spitalul
Conform Ministerului Sănătăţii, cadrele medicale de la Vânju Mare ar trebui preluate de Spitalul Judeţean din Severin. „În urma primirii hârtiei de la minister, am discutat cu managerul Zară, care mi-a spus că nu crede că va fi posibil acest lucru“, a spus Dumitru Tudor.
Claudiu Zară (foto), managerul Spitalului Judeţean din Severin, susţine că nu poate face angajări, în condiţiile în care trebuie să mai renunţe la câţiva salariaţi. „Lista cu posturile vacante pe care le-am primit de la minister prevede nişte calificări care nu există în judeţ, medicină nucleară şi altele de acest gen. Luăm în calcul şi redistribuirea personalului auxiliar care nu face actul medical“, a declarat Claudiu Zară.
Cei mai tranşanţi în ceea ce priveşte soarta spitalului au fost reprezentanţii administraţiei oraşului Vânju Mare.
„Am ştiut de la început că spitalul va fi desfiinţat. S-au