Legendarul cântăreţ, care va împlini 70 de ani în mai, a fost surprins de paparazzi intrând într-o sinagogă din Los Angeles.
Îmbrăcat cu o bluză de trening, cu gluga pe cap, ascuzându-i faţa, purtând pe braţ o haină de piele, Dylan a fost întâmpinat la intrarea în sinagogă de o femeie tânără.
“Arăta obosit şi deprimat. A intrat pe uşa din spate şi a stat înăuntru mai mult de o oră, după care a fost luat de şofer”, a povestit un martor pentru Daily Mail.
Ziariştii britanici nu exclud ca Bob Dylan să fi spus o rugăciune pentru prietena sa, Suze Rotolo, cea care l-a inspirat în tinereţe şi împreună cu care a apărut la braţ pe coperta albumului The Freewhelin’ din 1963.
Cei doi tineri s-au cunoscut în 1961, când Bob avea 20 de ani, iar Suze doar 17. S-au despărţit după trei ani, dar au rămas foarte buni prieteni până ce ea a murit de cancer la plămâni, la New York pe 25 februarie anul acesta.
De origine evreiască, pe numele său adevărat Robert Zimmerman, Dylan a trecut la creştinism spre sfârşitul anilor ’70. Creştinarea sa a fost simţită şi în creaţia muzicală: trei albume, “Slow Train Coming” (1979), “Saved” (1980) şi “Shot Of Love” (1981) au fost puternic influenţate de stilul gospel.
A recunoscut că a avut lupte interioare privind credinţa: “Nu am spus niciodată că m-am născut din nou. E doar o vorbă a ziariştilor. Nu cred că am fost un agnostic”, declara el în anii ‘80 pentru revista Rolling Stone. “Întotdeauna am crezut că este o putere superioară, că nu aceasta este lumea adevărată şi că urmează o nouă viaţă”. Întrebat dacă a aparţinut vreodată unei religii, a negat: “Nu chiar. Ăă, Biserica Minţii Otrăvite.”
De atunci a fost văzut uneori participând la sărbători religioase evreieşti, inclusiv bar mitzvah ale fiilor săi.
Totuşi, din cauza extraordinarei sale discreţii, aceste poze sunt singurele care ar putea dovedi că B