Pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află, azi, recursul în dosarul în care poliţistul a fost condamnat pentru infracţiuni informatice.
Update 29.03. ora 07.45
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, aseară, să amâne pronunţarea în dosarul în care poliţistul este judecat pentru infracţiuni informatice. Cristian Cioacă va afla de-abia la începutul lunii aprilie dacă va fi condamnat sau nu şi dacă îşi va pierde locul de muncă.
Cristian Cioacă a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la o pedeapsă trei ani cu suspendare pentru infracţiuni informatice. Poliţistul a fost găsit vinovat de spargerea căsuţei de e-mail a soţiei sale dispărute, Elodia Ghinescu. Instanţa a mai dispus ca poliţistul să se afle, timp de cinci ani, sub supraveghere judiciară.Dacă în această perioadă, el va săvârşi vreo faptă penală, va fi nevoit să execute cei trei ani de puşcărie. Nemulţumiţi de verdictul Curţii de Apel Braşov, Cioacă, procurorii şi familia Elodiei Ghinescu au declarat recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dacă instanţa supremă va menţine, azi, decizia Curţii de Apel Braşov, Cioacă riscă să fie dat afară din Poliţie. Conform Statulului poliţistului, el nu are voie să mai exercite profesia de poliţist atâta timp cât are o condamnare la activ şi, implicit cazier. „Dacă instanţa supremă va menţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă, în momentul în care aceasta ni se va comunica, noi vom face un material şi îl vom înainta ministrului de interne, pentru a se lua o decizie în cazul său. Potrivit practicii însă, celor care săvârşesc infracţiuni cu intenţie li se desface contractul de muncă", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul Dănuţ Dinu.
Singura salvare a lui Cristian Cioacă ar fi ca instanţa supremă să îl achite. La ora actuală, Cioacă este inspector principal la Poli