În urmă cu un an, Claire Richards, o britanică în vârstă de 33 de ani, cântărea 95 de kilograme. S-a îngrăşat în timpul sarcinii, susţine femeia. "Prin aceeaşi situaţie am trecut şi la prima naştere. Eram conştientă de felul în care arătam, dar am preferat ca, pe timpul sarcinii şi al alăptatului, să nu îmi modific într-un mod drastic dieta pentru a nu afecta sănătatea copiilor", povesteşte Richards.
Sătulă de fizicul său deloc agreabil, britanica a apelat la un medic nutriţionist şi la un antrenor de fitness pentru a-şi redobândi silueta.
Cei doi au ajutat-o să îşi reorganizeze total stilul de viaţă, astfel încât, după 12 luni, britanica a topit 32 de kilograme.
Dietă de până-n 1.500 de kilocalorii
"Pentru că nu mi-a plăcut şi nu mi-am dorit să fiu toată viaţa obeză, am început dieta imediat după ce am terminat cu alăptatul. În primul rând mi-am redus kilocaloriile din farfurie. Nu depăşeam 1.500 de kilocalorii pe zi, deşi înainte regimul zilnic ajungea până la 5.500 de kilocalorii. Am renunţat la toate obiceiurile nesănătoase în privinţa alimentaţiei şi am învăţat să gătesc sănătos", precizează Claire Richards.
Înainte de a apela la un specialist în nutriţie, britanica avea un regim alimentar dezechilibrat. "La micul dejun nu mâncam nimic. Prânzul era masa principală, iar cina era bogată în tot felul de dulciuri. Odată ce m-am decis să slăbesc, dimineaţa mâncam iaurt cu cereale integrale sau musli şi beam o ceaşcă de cafea, de preferat fără zahăr. La pânz mâncam o supă sau sandviciuri făcute acasă, iar la cină o porţie de piept de pui sau peşte la grătar cu legume proaspete", povesteşte britanica. Zilnic mânca de cinci ori: trei mese principale şi două gustări. "Beam cât mai multă apă şi îmi cântăream zilnic caloriile din farfurie", spune Richards.
Sportul a ajutat-o să scadă cinci numere la haine
În 2009, britanica şi-a lans