Judecătoarea Anca Alexandrescu de la Curtea de Apel Bucureşti şi-a motivat, ieri, decizia prin care a hotărât cercetarea în libertate a preşedintelui CNSLR - Frăţia, Marius Petcu.
Liderul sindicat mai are însă de trecut un hop în lupta cu cătuşele. Instanţa supremă va decide, mâine, definitiv dacă faptele pentru care Petcu este cercetat impun starea de arest preventiv sau poate fi cercetat în continuare în libertate. Prins în flagrant în timp ce ar fi primit 40.000 de euro de la un om de afaceri, Marius Petcu a fost reţinut, la 24 martie, de către procurorii DNA.
Citiţi şi:
Membrii Sanitas Iaşi cer demisia lui Marius Petcu
Judecătorul s-a îndoit însă de scopul pentru care banii au ajuns la liderul sindical. Mită - spune DNA, împrumut - susţine Marius Petcu. Pe de altă parte, nici argumentele procurorilor anticorupţie cum că Petcu şi-ar fi antamat şi alte lucrări de construcţii din care percepea „comision" nu au fost suficiente pentru ajungerea lui în arest.
Şpaga-n rate şi vila de la Predeal
Magistraţii arată că o persoană nu poate fi privată de libertate doar pe considerentul că ar fi indicii că urmează să săvârşească o faptă penală. În opinia Curţii de Apel Bucureşti, Marius Petcu nu mai prezintă pericol public actual, însă instanţa reţine că „în cauză există indicii temeinice din care rezultă presupunerea rezonabilă că inculpatul Marius Petcu a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală".
În plus, instanţa mai reţine în avantajul lui Petcu faptul că nu are antecedente penale, că este căsătorit, are trei copii şi este lider de sindicat. DNA susţine că Marius Petcu ar fi primit mită de la omul de afaceri Petre Scrieciu timp de un an şi jumătate, între septembrie 2009 şi martie 2011, fiind prins, în final, în flagrant când primea şpagă. În total, Petcu ar fi primit aproximativ 350.000 de euro şi ar fi u