Fostul internaţional Cicerone Manolache (74 de ani) a activat în perioada 1983-1985 ca selecţioner al Libiei. Antrenorul român era retribuit cu 2.000 $ pe lună. Însă, din cauza legilor restrictive ale statului român, el rămânea doar cu un "rest" de 300 $. Fostul internaţional Cicerone Manolache (74 de ani) a activat în perioada 1983-1985 ca selecţioner al Libiei. Antrenorul român era retribuit cu 2.000 $ pe lună. Însă, din cauza legilor restrictive ale statului român, el rămânea doar cu un "rest" de 300 $.
Nicolae Ceauşescu şi Muammar al Gaddafi au fost prieteni buni (foto)
"În Libia, primeam de la regimul Gaddafi un salariu de 2.000 $ lunar, însă luam în mână, de fapt, decât 300. Restul de 1.700 $ îl trimiteam în România, pentru că aşa erau legile în regimul comunist. Un doctor, un profesor sau un inginer nu putea primi pe lună un salariu mai mare de 300 $, în lei româneşti, evident, aşa că şi eu, deşi lucram afară, mă supuneam aceloraşi reguli", a declarat Cicerone Manolache.
Vilă şi maşină la învestire
Fostul tehnician al Libiei a primit, la numirea în postul de selecţioner, o vilă şi o maşină de serviciu. "Din vilă m-am mutat rapid într-un hotel, pentru că acolo mi se asigurau şi mesele gratuit. Altfel, din 300 $ nu se mai alegea nimic, dacă trebuia să-mi procur eu singur de-ale gurii, în condiţiile în care în Libia se aflau şi soţia, şi fiica mea. Asta ca să nu mai vorbesc că un dinar libian făcea 3,77 $! Apoi, cu maşina a fost circ. Mi-au pus la dispoziţie un Mitsubishi automat, de nici nu ştiam cum să-l conduc. Vă daţi seama ce avansaţi erau libienii faţă de noi în anii ’80", ne-a destăinuit Manolache.
Au vrut să candideze la organizarea CM 2010
Aventura lui Manolache în Libia s-a încheiat brusc, după ce FIFA a decis să excludă naţionala statului arab din toate competiţiile: "În anii ’80, Libia şi Egiptul se aflau în litigiu