Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, ieri, întrebat despre includerea sa într-un top 5 al oligarhilor din România, că referirile respective reprezintă un colaj al articolelor din presa anilor respectivi şi că este inclus de 20 ani în topul oamenilor care fac ceva în ţară, potrivit Mediafax. "Am văzut şi câteva extrase. Probabil or fi şi mai multe, dar să ştiţi că nu există niciun rând pe care să nu-l fi văzut şi în presă în anii respectivi. Este un colaj. Eu cel puţin nu am avut discuţii, nici taclale, nici mese, nici bârfe cu vreunul din angajaţii sau demnitarii unei ambasade, ai niciuneia", a declarat Verestoy. El a mai spus că este inclus de 20 de ani în topul oamenilor care fac ceva în această ţară. "Unii mă văd bine, alţii mai puţin bine", a mai spus Verestoy. La rândul său, senatorul PSD Titus Corlăţean a refuzat să comenteze referirile la persoana sa din telegramele WikiLeaks: "Nu comentez. Fiecare exprimă opiniile pe care le crede de cuviinţă. Eu sunt mai interesat de priorităţile reale ale României de azi. Restul, WikiLeaks, le comentaţi dumneavoastră în presă". Un top al oligarhilor din România şi al baronilor locali, în care sunt menţionaţi Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Ioan Niculae, Gigi Becali şi Attila Verestoy, apare într-un raport al Ambasadei SUA, prezentat de Hotnews şi atribuit WikiLeaks.
Subiectul telegramei, clasificate drept confidenţiale, din 2007, este "Bani şi politică: cine deţine cu adevărat România?"
Totodată, raportul a fost semnat Taplin. În perioada respectivă, Mark Taplin era adjunctul ambasadorului SUA. Taplin menţionează că raportul a fost pregătit de absolventul Universităţii Indiana, Jeremy Stewart, în practica pe perioada verii în cadrul Secţiunii Politice a Ambasadei, a precizat Hotnews. Conform sursei citate, în telegramă se arată că Attila Verestoy este "principalul susţinăt