Fost ofiţer de carieră, de 15 ani este antrenor voluntar al secţiei Radio din cadrul Clubului Sportiv Municipal Baia Mare.
Carol Bugheşiu conduce Clubul de radioamatorism din Baia Mare de 15 ani. Fost militar de carieră, a fost ofiţer de transmisiuni timp de 33 de ani. Trecut în rezervă în anul 1996, a preluat clubul de radioamatorism al CSM Baia Mare.
Printre primele 10 cluburi
„Odată ce microbul transmisiunilor te-a prins, foarte greu scapi de el. Mă gândeam la o pensie cu partide lungi de pescuit şi plimbări, dar viaţa cazonă cu care am fost obişnuit peste trei decenii şi-a spus cuvântul şi a trebuit să-mi găsesc o ocupaţie“, mărturiseşte colonelul în rezervă.
La propunerea şefului Direcţiei Judeţene de Sport Maramureş a preluat clubul de radioamatorism din Maramureş şi s-a apucat să facă ceea ce ştia cel mai bine. Din cele peste 100 de cluburi de gen înregistrate la Federaţia Română de Radioamatorism, Baia Mare este cotat între primele 10.
Peste 100 de radioamatori instruiţi
În cei 15 ani de carieră, colonelul (r) a reuşit să „transmită“ microbul transimisiunilor la peste 100 de băimăreni. „Poate că erau şi mai mulţi, dar apariţia internetului pe scară largă ne-a «omorât». Mulţi au renunţat pentru că li s-a părut prea dificil. Chiar dacă mulţi au obţinut licenţa de a practica acest sport, puţini au rămas“, spune Carol Bugheşiu. Are înscrişi în club membri din toată ţară, respectiv Constanţa, Bucureşti şi Alba Iulia. Pe mulţi dintre ei i-a învăaţat practic de la nimic: cum să-şi construiască o staţie, cum să emită şi chiar Codul Morse.
Maestru al sportului
Anul trecut munca de transimisionist pe care o practică de aproape o jumătate de secol, din care jumătate ca profesionist, şi jumătate ca şi amator, i-a fost recompensată cu titlul de „maestru al sportului“. Pentru a obţine aces