Din totalul celor 384 de blocuri aflate în reabilitare termică în Capitală, 268 din ele, reprezentând 70 % din total, sunt realizate numai în sectorul 2.
Pentru siguranţa locuitorilor, toate blocurile din sectorul 2 care sunt cuprinse în programul de reabilitare termică sunt mai întâi expertizate tehnic de către specialişti din punct de vedere al analizei structurii de rezistenţă, astfel încât să facă faţă în cazul unor cutremure majore de pământ. Dacă rezultatele acestor expertize confirmă faptul că imobilele sunt rezistente, atunci se trec la etapele următoare premergătoare reabilitărilor termice.
Comparativ cu situaţia dintr-o serie de oraşe importante - Cluj (100 de blocuri), Târgovişte (84 de blocuri), Braşov (36 de blocuri), Timişoara (16 blocuri), eforturile făcute de primăria sectorului 2 sunt încununate de succes, mai cu seamă că în momentul de faţă sunt înregistrate la Primăria Sectorului 2 circa 1.300 de cereri de reabilitare termică a imobilelor.
Numărul mare de blocuri aflate în Programul de Reabilitare Termică se datorează faptului că Primăria Sectorului 2 susţine inclusiv partea de 20 % ce revine asociaţiilor de proprietari. Proprietarii de apartamente din sectorul 2 nu plătesc nici un leu pentru reabilitarea termică a blocurilor lor.
În prezent, situaţia programului de reabilitare termică din sectorul 2 se prezintă astfel:
· 18 blocuri (816 apartamente) sunt finalizate şi recepţionate;
· 96 de blocuri sunt în curs de recepţie;
· 110 blocuri sunt în stadii avansate de execuţie;
· 44 de blocuri sunt în lucru.
Pe lângă cele 268 de blocuri care sunt finalizate sau în curs de execuţie, Primarul Neculai Onţanu are în plan pentru anul acesta începerea lucrărilor la alte 252 de blocuri la care se realizează expertizele tehnice, auditurile energetice şi proiectele tehnice.
Din totalul celor 384 de blocuri