Complicaţiile pancretitei au adus-o din nou pe deputata PDL Teo Trandafir în stare gravă.
Ea a fost operată la sfârșitul săptămânii trecute şi este la Terapie Intensivă, după ce medicii austrieci anunţaseră că va fi externată. "A trebuit să facem o altă operaţie pentru înlăturarea necrozei şi a abceselor din abdomenul pacientei", a explicat profesorul Gnant, care conduce echipa de medici care se ocupă de Teo Trandafir.
De regulă, în acestă boală perioada de recuperare poate fi urmată de căderi, a mai explicat medicul.
"Infecţia este tratată agresiv cu mai multe antibiotice moderne, însă suntem rezervați în legătură cu evoluția pacientei pentru următoarele zile”, a adăugat şeful Departamentului de Anestezie a Spitalulul AKH din Viena, profesorul Spiss.
"Teo poate intra oricând în şoc septic"
Trecerea bruscă de la pregătirile de externare la operaţie complicată este cauzată de modul în care reacţionează organismul la infecţiile create de pancreatită, explică medicii români.
"În perioada aceasta, practic glanda pancreatică este extrem de inflamată şi după ce s-a remis, tot ţesutul pancreatic a fost suprainfectat. De aceea a fost nevoie de încă o operaţie. În tot acest timp, abcesele trebuie tratate intensiv pentru a fi oprite procese lor de apariţie. Când impun operaţie, se intervine. Problema este că echipa operatorie nu poate anticipa momentul în care apar aceste abcese şi nici câte vor fi", explică Elena Copaciu, şef secţie Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.
Cu o astfel de boală, viaţa lui Teo poate atârna de un fir de aţă. Unul dintre riscurile cele mai mari ar putea fi şocul septic (insuficienţa circulatorie acută), care ar putea avea consecinţe nefaste.
"Acum, organismul pacientei este foarte slăbit de perioada de evoluţie a bolii şi Teo poate intra