Târgurile de joburi organizate în câteva centre universitare adună mulţi tineri, dar puţini dintre vizitatori chiar vor să se angajeze. Studenţii caută mai ales practică pentru vară, în timp ce absolvenţii vor posturi conforme specializării lor.
Sediile mai multor universităţi politehnice sunt în aceste zile gazde pentru târgurile de joburi destinate studenţilor şi absolvenţilor. Sute de slujbe sunt puse la bătaie de organizatori şi, spre deosebire de acum câţiva ani, tinerii se arată interesaţi. Dacă nu să se angajeze, măcar să afle unde este în acest moment piaţa muncii.
Vin, văd şi pleacă
Sute de tineri au trecut pragul târgului organizat de sindicatele studenţeşti în sediul Politehnicii bucureştene încă de la deschidere, ieri-dimineaţă. 17 firme au adus aici 300 de posturi libere, în domenii tehnice şi nu numai. Joburile îi vizează pe viitorii ingineri, IT-işti, specialişti în comunicaţii, construcţii, asigurări, transport, dar sunt şi oferte de locuri de muncă în comerţ, media, publicitate, resurse umane, educaţie, logistică şi curierat. „Ne aşteptăm să avem peste 10.000 de vizitatori şi peste 2.000 de CV-uri depuse", spune Bogdan Steliean, reprezentant al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).
Citiţi şi:
Înghesuială pentru un loc de muncă, la Târgul de Cariere
Cei mai mulţi dintre tineri nu sperau însă să găsească jobul visurilor lor, ci veniseră mai curând „să prospecteze piaţa". „N-am venit căutând ceva anume. Am observat însă că sunt mai mult joburi pentru cei de la Poli sau specializaţi pe IT, iar eu studiez Comunicarea.
Angajatorii ne spun însă că nu contează neapărat specializarea, aşa că deocamdată prospectez", spune Casiana Nicolae, studentă în anul III la Universitatea Bucureşti. Tot „în perspectivă" gândeşte şi Ilie Bucerzan, student în anul II la Ingineria Sistemelor Biotehnice. „Nu ca