Poli Timişoara a învins-o la scor pe Steaua în 1978, a trecut pelocul 1, dar nu a reuşit să câştige campionatul. Veteraniialb-violeţilor speră ca Alexa şi compania să reuşească anul acestaşi să nu repete greşelile lor.
Pentru stelişti, data de 7 mai înseamnă marea victorie de laSevilla. Pentru timişoreni, "Steaua" şi "7 mai" înseamnă o marevictorie în faţa roş-albaştrilor şi o istorie pe care încearcă să orepete sezonul acesta. Atunci, în 1978, bănăţenii primeau vizitaStelei, având posibilitatea de a urca pe primul loc în cazul uneivictorii. Diferenţa este că liderul campionatului era atunci Steauaşi, chiar dacă a pierdut cu 4-1 la Timişoara iar bănăţenii audevenit lideri, echipa Ministerului Apărării avea să devinăcampioană. Asta pentru că Poli a pierdut un meci aparent uşor laTârgovişte, cu două etape înainte de finalul sezonului.
"Giuchiciera ca Zicu"
I-am adunat pe stadion pe patru dintre eroii acelui meci: EmericDembrovschi (autorul primelor două goluri), Miroslav Giuchici(magicianul din finalul jocului), Viorel Vişan (stăpân în bandastângă) şi Dan Laţa (coautor la primul gol şi un marcaj excelent laLiţă Dumitru). Gradenurile de pe vremea lor au fost înlocuite demult cu scaune violete, stâlpii de nocturnă nu existau când eijucau fotbal, însă dreptunghiul verde le este şi acumfamiliar.
Miroslav Giuchici sprintează ca la prima tinereţe spre centrulterenului şi explică: "Am devenit «fruncea», cum se spune,în campionat, şi asta le urez şi băieţilor lui Uhrin. Uite, de aiciam luat mingea şi m-am dus cu ea până în poartă".Într-adevăr, ziarele vremii scriau că talentatul fotbalist careatunci avea 24 de ani a făcut spectacol în ultimele minute alepartidei. "Giuchici a intrat în locul meu şi a jucat celemai bune nouă minute din viaţa lui", îşi aminteşte DanLaţa, iar Giuchici detaliază: "Ziarele au scris atunci căeu în nouă minute am f