Deputaţii Puterii din Comisia de Muncă au încercat să obţină preşedinţia Comisiei de Muncă prin înlocuirea liberalului Victor Paul Dobre cu un reprezentant al independenţilor. Disputa s-a tranşat în favoarea lui Dobre, care a rămas în funcţie, dar s-a ales cu o reclamaţie la conducerea Camerei din partea independentului Eugen Nicolicea.
După ce au fost recunoscuţi ca grup parlamentar de către Curtea Constituţională, deputaţii independenţi au primit dreptul, potrivit Regulamentului Camerei, de a deţine preşedinţia unei comisii permanente. După ce au încercat fără succes la Comisia pentru sănătate şi la cea pentru administraţie, după cum susţin surse parlamentare, independenţii au pus ochii pe Comisia pentru Muncă.
Susţinuţi de PDL şi de UDMR, ei au cerut în şedinţa de azi ca ordinea de zi să fie completată cu un punct care prevedea să se voteze schimbarea conducerii comisiei. Preşedintele Comisiei, Victor Paul Dobre, nu a supus la vot această solicitare, pe motiv că ordinea de zi fusese deja aprobată. Ca urmare, reprezentanţii Puterii au părăsit sala, lăsând comisia fără cvorum (n.r. numărul minim de deputaţi necesar pentru desfăşurarea lucrărilor).
Independentul Eugen Nicolicea îl acuză însă pe Dobre de încălcarea Regulamentului. „Nu a supus la vot nici modificarea ordinii de zi, nici ordinea de zi. Voi face plângere către Biroul Permanent ( n.r conducerea Camerei Deputaţilor) în care voi cere ca domnul Dobre să fie suspendat de la lucrările Camerei timp de o lună", a declarat Nicolicea. Întrebat de ce independenţii doresc şefia acestei comisii, Nicolicea a răspuns: „Pentru că ni se cuvine". Ei au propus-o pe Maria Barna, membră a comisiei, pentru această funcţie.
În urmă cu o lună, Eugen Nicolicea l-a reclamat la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi pe liderul PSD, Victor Ponta, pe care l-a acuzat de „calomnie" după ce acesta a dec