Romanii beau mai mult decat ceilalţi europeni, potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Astfel, in Romania, media anuala a consumului de alcool este de 15,3 litri pe cap de locuitor, in timp ce in Uniunea Europeana este de doar 12,2 litri. Totul incepe de la cateva pahare cu prietenii, insa incet-incet multi ajung sa piarda masura. “Iarna beau mai putin, beau in jur de 20 de beri, pe timp de vara beau in jur de 60 de beri, beri la jumatate de kilogram”, marturiseste un alcoolic. In momentul in care se trezesc din betie, multi descopera ca au ramas singuri, ca nu mai au bani, dar mai ales ca sanatatea le este subreda. Aceasta este drama zecilor de oameni care vin in Bucuresti la dezalcoolizare.
“Alcoolul face parte dintre substantele care in momentul in care determina aceasta dependenta, poate duce la afectari serioase inclusiv deces prin diverse complicatii”, precizeaza, pentru realitatea. Net, decotorul Florin Ene, seful sectiei de dezalcoolizare.
Doza considerata inofensiva pentru un om sanatos este de 7 grame alcool pur pe zi, coform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Aceeasi organizatie atrage atentia ca excesul de alcool omoara mai multi oameni decat SIDA si tuberculoza la un loc. Aproximativ 100 de romani mor anual pentru ca beau prea mult.
Romanii beau mai mult decat ceilalţi europeni, potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Astfel, in Romania, media anuala a consumului de alcool este de 15,3 litri pe cap de locuitor, in timp ce in Uniunea Europeana este de doar 12,2 litri. Totul incepe de la cateva pahare cu prietenii, insa incet-incet multi ajung sa piarda masura. “Iarna beau mai putin, beau in jur de 20 de beri, pe timp de vara beau in jur de 60 de beri, beri la jumatate de kilogram”, marturiseste un alcoolic. In momentul in care se trezesc din betie, multi descopera ca au ramas singuri, ca nu mai au