Primăvara este sezonul ideal pentru o cură de slăbire, deoarece acum apar fructele şi legumele bogate în vitamina C, ce au rolul de a accelera procesul de slăbire şi de a topi grăsimea
Medicii nutriţionişti sunt de părere că efortul depus pentru a slăbi în acest sezon este mult diminuat, comparativ cu toamna sau iarna.
gândul oferă un top 5 al trucurilor cu ajutorul cărora poţi topi kilogramele.
lOrganizează-ţi un program fix de mese. Dieta zilnică trebuie să fie alcătuită din trei mese principale şi două gustări. Micul dejun joacă un rol esenţial în procesul de slăbire, deoarece acesta asigură organismului energie pe tot parcursul zilei şi conferă o senzaţie de saţietate pe o perioadă lungă de timp. Iaurtul cu fructe preparat acasă, sendvişurile cu şuncă şi legume de sezon sau milkshake-ul sunt câteva sugestii de meniu pentru micul dejun, recomandate persoanelor care vor să slăbească de către medicul Mihaela Bilic. "Iaurtul cu fructe sau musli este o capcană, pentru că are adaos mare de zahăr şi, din punct de vedere caloric, se apropie de îngheţată, deşi el este perceput ca un iaurt. Nu vă lăsaţi păcăliţi, chiar şi variantele cu 0% grăsime sunt mai mult un desert decât un banal produs lactat", atenţionează dr. Bilic.
lNu renunţa la carne. Persoanele care urmează o dietă au tendinţa de a elimina produsele din carne pe motiv că acestea au un conţinut crescut de grăsime. Potrivit nutriţioniştilor, carnea nu este un "duşman" al siluetei, atât timp cât sunt alese preparatele care au un conţinut caloric scăzut. Peştele, carnea de pui şi cea de vită sunt indicate într-o cură de slăbire.
lBea lapte. Persoanele care urmează un program de slăbire sunt predispuse anemiei. Laptele are un conţinut bogat de calciu ajutând organismul să nu resimtă perioada de restricţie. Acest aliment este recomandat şi pentru dezv