A fost descoperită o nouă substanță care poate înlătura gustul amar al anumitor medicamente sau băuturi dietetice îndulcite artificial, arată un nou studiu publicat în „American Chemical Society National Meeting and Exposition, California”. Sursa: Hepta
Substanța denumită GIV3616 poate să îmbunătățească gustul alimentelor și băuturilor îndulcite cu zaharină sau sucraloză.
„Foarte multe persoane sunt sensibile la gustul amar al medicamentelor, băuturilor sau alimentelor dietetice. Adăugând această substanță care detectează și blochează gustul amar, putem îmbunătăți gustul specific al îndulcitorilor artificiali, precum zaharina și sucraloza. Astfel, oamenii vor putea consuma alimente sănătoase, dar, în același timp gustoase”, spune Ioana Ungureanu, cercetător la „Givaudan Flavors Corporation Cincinnati” și participant la studiu.
Producătorii alimentari, interesați de substanță
În loc să mascheze gustul amar cu sare, sosuri grase și aditivi, producătorii din industria alimentară sunt interesați să adauge astfel de substanțe „blocante”, care nu afectează sănătatea, în produsele lor.
În prezent, mai există pe piață o astfel de substanță, denumită GIV3727, însă „ultima descoperire” are avantajul că se dizolvă mai repede în mâncare și lichide.