Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, ne-a declarat, ieri, că majorarea TVA-ului a dus la creşterea economiei şi la ieşirea din recesiune. „Românii au cumpărat mai multă mâncare decât în perioada în care economia duduia, motiv pentru care încasările la bugetul de stat din TVA au crescut”, a spus Popescu, adăugând că reducerea TVA-ului la alimentele de bază nu ar duce la scăderea preţurilor, dar ar lovi crunt în încasările la bugetul consolidat al statului. „Unele firme nu au mărit preţurile la alimente în momentul în care TVA-ul a crescut pe motiv că nu ar mai cumpăra nimeni, ceea ce înseamnă că nu ar reduce nici preţurile”, a mai spus acesta.
„Creşterea cifrei de afaceri pe partea de producţie industrială se datorează şi creşterii preţurilor la aceste produse”, a spus sursa citată, în contextul în care în primele două luni „inflaţia pe partea industrială a fost de peste 10%”.
Directorul Statisticii braşovene susţine că România ar urma să iasă din recesiune la 1 aprilie, după ce a avut două trimestre consecutive de creştere economică. Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, ne-a declarat, ieri, că majorarea TVA-ului a dus la creşterea economiei şi la ieşirea din recesiune. „Românii au cumpărat mai multă mâncare decât în perioada în care economia duduia, motiv pentru care încasările la bugetul de stat din TVA au crescut”, a spus Popescu, adăugând că reducerea TVA-ului la alimentele de bază nu ar duce la scăderea preţurilor, dar ar lovi crunt în încasările la bugetul consolidat al statului. „Unele firme nu au mărit preţurile la alimente în momentul în care TVA-ul a crescut pe motiv că nu ar mai cumpăra nimeni, ceea ce înseamnă că nu ar reduce nici preţurile”, a mai spus acesta.
„Creşterea cifrei de afaceri pe partea de producţie industrială se datorează şi creşterii preţurilor la aceste prod