Optimistii sunt predispusi la obezitate, in timp ce anxiosii pot dezvolta ulcer stomacal. Anumite caracteristici ale personalitatii pot influenta starea de sanatate, deoarece personalitatile sunt rezultatul genelor, dar si al mediului in care omul traieste. Apartenenta la o anumita categorie de personalitate nu inseamna neaparat dezvoltarea unei anumite boli, insa trebuie sa fie luat in considerare riscul si sa se actioneze asupra acelor aspecte ale caracterului care pot influenta aparitia maladiei, spune psihologul Martin Hagger, de la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie. Astfel, optimistii, desi vad jumatatea plina a paharului, au tendinta de a deveni supraponderali. Cercetatorii de la Universitatea Doshisha din Kyoto, Japonia, si de la alte centre medicale au evaluat persoane supraponderale care au urmat un regim de slabit cu o durata de sase luni, ce a implicat consiliere, nutritie si sport, scrie Gandul.
Top cinci alimente de evitat, top cinci de consumat zilnic. Mezelurile si pateurile contin prea multa sare si "E-uri" cancerigene, margarina ingroasa vasele de sange si prajiturile cresc pofta de mancare, ceea ce le transforma in alimente extrem de nocive pentru sanatate. Pe de alta parte, lactatele contin cele mai bune proteine, fructele si legumele "mustesc" de vitamine, iar painea integrala stimuleaza digestia. Mezelurile contin putina carne, dar multi aditivi, sare si grasimi "rele" care ingroasa vasele de sange. De exemplu, parizerul contine 90% slanina si sorici, iar crenvurstii-tocaturi de oase, tendoane si pielite. "Daca in urma cu 20 de ani un chirurg opera de cancer colorectal un pacient la cateva luni, acum acelasi doctor are 2-3 astfel de operatii pe zi", afirma specialistul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi, anunta EVZ.
De ce ne temem cand inaintam in varsta. Femeile si barbatii au o perceptie diferita despre mome