Startul protestelor din şcoli a fost dat de cadrele didactice din Dorohoi care au refuzat să intre la ore pentru că nu şi-au primit salariile pe luna februarie. De la o zi la alta, protestele au luat amploare şi au cuprins 25 de şcoli. În cele din urmă autorităţile au cedat şi au acordat drepturile salariale cadrelor didactice. Ce se va întâmpla pe 8 aprilie cu salariile pe luna martie, nimeni nu ştie. Trezoreria recunoaşte că s-a creat un decalaj bugetar iar conturile s-au cam golit după transferurile de pe un trimestru pe altul.
10 martie - 50 de profesori de la Colegiile Naţionale „Mihai Eminescu" Botoşani şi " Grigore Ghica" Dorohoi fac un protest spontan şi refuză să intre la ore pentru că nu şi-au primit salariile aferente lunii februarie
11 martie- Profesorii dorohoieni vin la şcoală dar refuză să intre la ore
13 martie- Protestul se extinde şi în alte licee din Botoşani. Profesorii de la Colegiul Laurian se alătură celor de la Eminescu şi Grigore Ghica şi îşi anunţă elevii că luni nu se fac ore.
14 martie-Peste 100 de profesori protestează pentru prima dată în faţa Prefecturii. Sindicaliştii discută cu prefectul care le promite cadrelor dodactice că îşi vor primi salariile dacă se întorc la cursuri. În 20 de şcoli este haos iar elevii sunt trimişi acasă. Puţini profesori mai intră la clase să facă ore.
15 martie- Peste 300 de profesorii protestează din nou în faţa Prefecturii. Între timp, Înspectoratul Şcolar căuta metode de sancţionare a greviştilor. Autorităţile locale încearcă păcălirea profesorilor: 500 de lei avans la salariul pe luna februarie dacă revin la ore
16 martie- Profesorii nu semnează „protocolul umilinţei" şi ies din nou în stradă. Bilanţul şcolilor închise se ridică la 15 în tot judeţul.
17 martie- Inspectoratul Şcolar anunţă că materia pierdută în zilele de grevă nu va fi recuperată. Profesorii refuz