Lidia Boje, preşedintele fundaţiei “Eden” din Târgu-Mureş, a enumerat marţi, 29 martie, cu ocazia cursului practic de nutriţie “Ai grijă de sănătatea ta”, câteva din cele mai importante principii ale alimentaţiei sănătoase.
Astfel, Lidia Boje a susţinut că un consum de doi litri de apă/zi, programul ordonat al meselor, cantitatea de alimente în funcţie de vârstă sau anotimp, calitatea produselor consummate, au un rol foarte important pentru sănătatea organismului, având ca efect scăderea incidenţei tulburărilor digestive, reducerea cu 20% a riscului de cancer pulmonar şi cu 55% a pericolului de diabet. “Pentru a trece de o iarnă capricioasă este foarte important modul de viaţă şi alimentaţia sănătoasă”, a precizat Lidia Boje. Cursul a fost prezentat într-un mod religios, a fost împărţit în două etape, una teoretică şi una practică şi a oferit participanţilor atât oportunitatea de a învăţa cât şi de a experimenta beneficiile unui stil de nutriţie aparte.
Preşedintele fundaţiei “Eden” a susţinut că secretul sănătaţii constă în mare măsură într-o alimentaţie sănătoasă şi corectă, somnul liniştit şi cât mai multă mişcare în fiecare zi. “Din acest motiv ea ar trebui să constituie una dintre principalele noastre preocupări”, a afirmat Lidia Boje. Pentru a demonstra acest lucru, preşedintele fundaţiei “Eden” a oferit cursanţilor diverse produse pe care le-a recomandat: citrice bio (lămâi, portocale, mandarine), plus alte fructe şi legume bio, lăptişor de matcă 100% pur, vin bio, condimente bio (oregano, dafin, piper, muştar), drojdia şi praful de copt bio şi pâinea integrală bio produsă în brutăria proprie.
Lidia Boje, preşedintele fundaţiei “Eden” din Târgu-Mureş, a enumerat marţi, 29 martie, cu ocazia cursului practic de nutriţie “Ai grijă de sănătatea ta”, câteva din cele mai importante principii ale alimentaţiei sănătoase.
Astfel, Lidia Boje a