Cea mai bogată comună din Dolj, condusă de cel mai longeviv primar al judeţului, are parte de hoţi, câini vagabonzi şi apă nepotabilă
Graţie veniturilor de pe urma Combinatului Chimic, Işalniţa are aproape toate uliţele asfaltate, iar majoritatea locuitorilor au apă curentă, gaze şi canalizare. Dar acolo unde sunt bani publici mulţi, sunt şi multe interese şi tensiuni, care au ieşit la iveală şi la întâlnirea organizată luni la Işalniţa, de Gazeta de Sud, în cadrul campaniei „Fii vocea comunei tale!“.
În sala de festivităţi a Şcolii cu clasele I-VIII „Eliza Opran“ din Işalniţa s-au prezentat în faţa localnicilor, în calitate de gazde, primarul Eugen Bălan, care ocupă această demnitate publică încă din 1990, şi mai tânărul viceprimar Ovidiu Flori. Oaspete de onoare la această întâlnire a fost prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, care a venit însoţit de doi consilieri juridici ai prefecturii - Marian Mirea şi Gabriela Mărculescu, dar şi de Ileana Şerban, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj.
Parc de agrement în ograda bisericii
Prima problemă a fost ridicată de Oprişan Uşurelu, care a solicitat sprijinul prefectului pentru aducerea unor investitori pe terenurile din spatele fostului supermarket Pic şi al VGB, unde mai mulţi săteni au fost împroprietăriţi. „Avem acolo toate utilităţile, vă rugăm să ne daţi o mână de ajutor ca să aducem acolo investitori“, a spus Uşurelu. „Veţi primi tot concursul nostru“, i-a promis prefectul de Dolj, menţionând că va solicita tuturor primarilor din judeţ să-i prezinte oportunităţile pentru eventualii investitori.
Marcel Liveanu a ridicat problema reţelei de canalizare, ce nu a ajuns încă pe strada Bisericii, dar şi a necesităţii unui loc de joacă pentru copii în aceeaşi zonă. „În prima etapă n-a fost inclusă pentru canalizare şi strada Bisericii. Intenţionăm să extindem canalizarea, în această a