Sute de posturi vacante din spitale nu vor putea fi scoase la concurs pentru că unităţile medicale nu au bani de salarii
Situaţia posturilor vacante a fost cerută de Ministerul Sănătăţii în vederea redistribuirii pe aceste posturi a angajaţilor care vor rămâne fără locuri de muncă în urma transformării unor spitale în cămine de bătrâni. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, redistribuirea va avea loc în aprilie.
„Ordinul nr. 232/2011 spune că în prima etapă, care va începe la 1 aprilie, se va face redistribuirea personalului în spitale din acelaşi judeţ, în etapa a doua, de la 13 aprilie, între judeţele vecine, iar în ultima etapă, de la 27 aprilie, va avea loc redistribuirea în întreaga ţară“, a precizat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
În judeţul Dolj, nu există spitale care să fie transformate în cămine de bătrâni. De aceea, ocuparea posturilor vacante nu se va putea face din prima etapă.
Anesteziştii, radiologii şi urgentiştii au prioritate
Pentru a putea fi redistribuit, un angajat al unui spital care urmează să devină azil trebuie să depună o cerere la unitatea unde lucrează. Va trebui să i se întocmească apoi o fişă de evaluare, care va fi folosită la departajarea candidaţilor care vor opta pentru acelaşi post.
Cadrele medicale nu vor putea să opteze pentru un post vacant dintr-un spital clinic decât dacă au specialitatea medicină de urgenţă, radiologie sau anestezie (specialităţile cu cel mai mare deficit de cadre medicale) sau dacă vin de la un spital clinic. De exemplu, la Spitalul de Urgenţă Craiova vor putea să se angajeze medicii urgentişti, radiologi şi anestezişti de la oricare din spitalele care urmează să se transforme în azil, iar medici de alte specialităţi, doar dacă vin de la Spitalul Caritas din Bucureşti - singurul dintre spitalele clinice din ţară care se trans