Dacă, în perioada de boom, banii alocaţi pentru training şi recrutare erau mai numeroşi, acum oamenii de la resurse umane sunt constrânşi să desfăşoare aceleaşi activităţi cu bugete mai mici
Companiile au redus considerabil bugetele, aşadar oamenii de la resurse umane au fost nevoiţi în 2010 să se descurce cu bani mai puţini pentru training, recrutare şi alte activităţi specifice, reiese din HR Outlook, studiu realizat de HR Management Club şi Daedalus Millward Brown.
Training-ul, recrutarea şi activităţile logistice specifice rămân principalele priorităţi ale departamentului de resurse umane în T4. Prin comparaţie cu primele trimestre, în T4, bugetul de resurse umane a scăzut, iar oamenii de resurse umane s-au concentrat pe utilizarea în totalitate a bugetului alocat. Bugetul de învăţare şi dezvoltare per angajat a rămas constant în cele 4 trimestre, iar prudenţa în utilizarea acestui buget rămâne un aspect semnificativ şi în T4. Deşi sesiunile de coaching şi mentoring au avut o prezenţă confortabilă, training-urile (externe, dar în special cele interne) şi e-learning-ul au cunoscut o creştere semnificativă în ultimele 3 luni ale anului 2010.
Colaborarea cu consultanţii externi a crescut în T4
În ceea ce priveşte dezvoltarea organizaţională, din studiu reiese că deşi un procent constant de organizaţii au implementat în T4 programe de management al schimbării, acestea au implicat un număr mai mic de angajaţi faţă de T3, iar organizarea departamentală a reprezentat principala arie vizată de programele de management al schimbării. Colaborarea cu consultanţii externi pentru îmbunătăţirea culturii organizaţionale a crescut în ultimul trimestru, când organizaţiile au apelat la servicii externe pentru organizarea de evenimente, training-uri şi alte proiecte care aduc valoare companiei.
Lucrul de acasă, din ce în ce mai