Bucureştiul, pe locul 39 din 53 în clasamentul mondial al costurilor spaţiilor industriale
În 2010, chiriile pentru spaţiile industriale nu s-au modificat foarte mult, iar specialiştii estimează că în acest an chiriile vor fi constante pe acest segment, în condiţiile în care cererea se va menţine redusă, având în vedere că economia nu va reuşi să-şi revină în totalitate, se arată în studiul Spaţii Industriale 2011, realizat de Cushman & Wakefield.
Costurile nu s-au modificat foarte mult în ultimii doi ani
Potrivit raportului realizat de compania de consultanţă, Bucureştiul a urcat trei locuri, pe poziţia 39, în topul celor mai scumpe 53 de oraşe din lume în funcţie de costurile de ocupare a spaţiilor industriale, deşi chiriile s-au menţinut în 2010, pentru al doilea an consecutiv, la nivelul de 48 euro pe metru pătrat pe an, potrivit Cushman & Wakefield.
La finele lui 2010, costurile anuale de ocupare a spaţiilor industriale din Bucureşti, incluzând chiria şi cheltuielile cu diverse servicii, se ridicau la 57 de euro pe metru pătrat, din care 48 de euro reprezenta costul de închiriere, se arată în studiul Spaţii Industriale 2011, realizat de compania de consultanţă imobiliară. Nivelul costului de ocupare şi al chiriei s-au menţinut la nivelul de la sfârşitul anului 2009, în condiţiile în care costul se ridica la 60 de euro în 2008.
"Chiriile au rămas neschimbate în România, în condiţiile în care piaţa spaţiilor industriale este oglinda economiei locale, unde condiţiile dificile s-au menţinut pe întreg anul trecut. Chiar dacă nivelul chiriilor s-a menţinut constant, pachetele de facilităţi oferite de dezvoltatori pentru a atrage chiriaşi sunt din ce în ce mai semnificative", se arată în studiul Cushman.
London Heathrow rămâne cea mai scumpă locaţie industrială din lume
La nivel global, recesiunea,