"Bună ziua! Eşti căsătorită? Ai copii? Nu? Vino la mine şi se rezolvă!", mi-a spus scurt şi la obiect. Prima conversaţie. La telefon. Întâlnirea ce avea să urmeze m-a adus faţă în faţă cu un bărbat înalt, uscăţiv, cu vorba iute şi privirea iscoditoare. Nu se aşază la birou înainte de a îmbrăca halatul alb, cu ecuson, pe care scrie mărunt Dr Alexandru Pîrvu.
Nu e om din comuna Bârla, jud. Argeş, care să nu îl cunoască. Iar cei care vin de peste tot din ţară, ba şi din Franţa, Austria, Spania, Israel au auzit de tehnica doctorului încă de pe timpul lui Ceauşescu, când "aşteptai şi trei zile pentru a intra la el, aşa de mulţi oameni erau la uşa lui", după cum îşi aminteşte primarul comunei, Ion Neacşu. Au trecut vremurile când bolnavii veneau buluc în staţiunea Bădeşti, locul în care doctorul vindecă oamenii de mai bine de 40 de ani. Acum, în staţiune mai funcţionează un singur pavilion, recondiţionat de un investitor local, care a şi preluat staţiunea prin concesiune de la Primărie.
"Apele termale sunt o comoară. Sunt nişte ape de sondă, cu 55 de grade la sursă, clorosodice concentrate, bromurate, iodurate, sulfuroase. Aplicăm două principii în terapia de bază: aceste ape şi clima excitantă, continentală, cu veri foarte călduroase şi ierni friguroase. Vine pacientul, îi dau procedurile, tratamentul, stabilim diagnosticul de bază şi rezolvăm problema", spune doctorul Pîrvu. După care începe să enumere afecţiunile pe care le tratează: "Reumatisme cronice degenerative, poliartrite reumatoide, spondilite, rahitism congenital precoce, psoriazis, enurezis, de la 2 ani şi jumătate vin şi copiii".
A salvat bărbatul mulţi oameni de la tot felul de boli care le scurtau viaţa, dar recordul îl deţine printre cuplurile care nu aveau copii. "Repar făcăleţul bărbatului şi oala spartă a femeii. Un tratament durează, în me