Nu are antecedente, are studii superioare şi e lider sindical. Aşa şi-au motivat magistraţii decizia de a-l cerceta în libertate pe fostul şef al CNSLR. Sursa: THEODOR PANĂ
Cu toate că au luat în considerare toate acuzaţiile şi probele prezentate de procurorii anticorupţie pentru arestarea preventivă a fostului preşedinte al CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât că acesta poate fi cercetat în libertate.
Motivele: nu reprezintă un "pericol public actual pentru ordinea publică", este căsătorit, are trei copii, nu e cunoscut cu an tecedente penale, are studii superioare şi, nu în ultimul rând, e lider de sindicat. La final, magistraţii au fost de acord că Petcu a comis fapta de luare de mită în formă continuată de care este acuzat de anchetatori.
A luat banii DNA, dar nu înseamnă că e corupt
"Din replica inculpatului «eu nu pot să fac cu tine decât angajamente verbale» reiese, fără dubiu, caracterul infracţional al înţelegerii. De asemenea, rezultă, o dată în plus, legătura între primirea lunară a unor tranşe de mită şi în cre dinţarea lucrării, inculpatul făcând precizarea: «Bun, ce mare lucru e faţă de ce ţi-am dat eu şi ce... ar trebui să...?", este subliniat în motivarea instanţei.
Cât despre vila de la Predeal, judecătorii au reţinut că şi a ceasta este tot o "recompensă" pentru favorizarea intereselor comerciale ale firmei de - nun ţă torului.
În plus, au fost de acord şi cu argumentul anchetatorilor, potrivit cărora, scuza lui Petcu - care a declarat că cei 40.000 de euro primiţi drept mită ar fi reprezentat de fapt un împrumut - nu se suţine.
Şi au respins şi argumentele avocatei Alice Drăghici, care a susţinut în faţa instanţei că, deşi banii primiţi de clientul său provin din fondurile pentru flagrant ale DNA, nu înseamnă că fapta de corupţie