Pasionată de pian de la o vârstă destul de fragedă, tânăra nu ratează nici o participare la olimpiade unde obţine rezultate remarcabile.
A făcut o pasiune pentru pian de la o vârstă fragedă. „ Când eram mică mă uitam la televizor şi când vedeam un pianist cântam cu degetele pe masă” ne-a spus Ana.
Părinţii au decis s-o încurajeze şi în clasa a II-a, tatăl Anei a decis să o transfere la Liceul de Artă. Pentru Ana asta a însemnat şi un efort imens, întrucât a trebuit să recupereze diferenţa faţă de ceilalţi elevi, studiind prctic doi ani într-unul.
Aparent timidă, mica artistă este isteaşă şi deosebit de ambiţioasă, astfel că a reuşit să-şi prindă din urmă colegii.
Eforturi au făcut şi părinţii săi pentru a o ajuta să-şi urmeze marea pasiune: la cea de-a opta aniversare, Ana a primit în dar o pianină, cadou pentru care mama şi tatăl ei au fost nevoiţi să se împrumute de bani. Pentru fetiţă faptul că putea exersa şi acasă, după orele de curs a contat foarte mult.
Încântată de susţinerea părinţilor pentru pasiunea ei, tânăra s-a gândit să-i recompenseze câştigând numeroase premii la concursurile de specialitate. A luat parte la primul ei concurs în clasa a III-a , clasându-se pe locul al treilea.
A repetat performanţa în clasa a VI-a la „Craiova Piano”, competiţie la care participă cei mai talentaţi mici instrumentişti din întreaga ţară.
Ana a perseverat, iar progresele pe care le-a făcut s-au văzut în următorii doi ani, când a reuşit să obţină locul doi la toate concursurile la care a participat.
Chiar dacă dedică pianului cea mai mare parte a timpului său, mica artistă nu a neglijat nici învăţătura, fiind recunoscută de profesori drept o elevă conştincioasă şi o concurentă redutabilă la competiţiile şcolare.
Pe lângă concursurile de pian Ana a mai participat şi la olimpiadele biblice, unde a reuşit să se claseze pr