Romanii care vor sa urmeze studii postuniversitare pot accesa programele de burse Fulbright, care ofera plata integrala a studiilor, dar si cazare si cheltuieli zilnice, atat timp cat cursantii se intorc ulterior in Romania timp de doi ani.
Mihaela Arsene, directorul Serviciului de Consultanta al Comisiei Fulbright Romania, a explicat pentru TV Ziare.com care sunt beneficiile pe care le pot avea bursierii Fulbright si care sunt conditiile pentru a primi o bursa.
Aceasta spune ca vor fi luate in considerare doar aplicatiile "complete, documentate" si care impresioneaza.
"Procesul este extrem de obiectiv si transparent, o aplicatie poate fi alcatuita foarte usor si un mesaj foarte clar va fi sigur de natura sa propulseze candidatul in fata. (...) Ca sa obtii o bursa Fulbright trebuie sa ai o imagine foarte clara a obiectivelor pe care vrei sa le realizezi in programul de cercetare sau programul universitar. Conditiile de eligibilitate sunt afisate pe site-ul comisiei Fulbright", a declarat Mihaela Arsene, la TV Ziare.com.
Toate bursele acopera toate cheltuielile aferente deplasarilor, studiilor si traiului in Statele Unite. Odata ajuns in campus, bursierului i se achita integral taxele de scolarizare pentru zece luni si apoi toate cheltuielile de intretinere inclusiv asigurarea medicala, explica Mihaela Arsene, adaugand ca nici varsta nu este un criteriu pentru admitere.
"Varsta nu este un criteriu de eliminare de la program. Programele sunt menite sa stimuleze inovatia, cercetarea, iar criteriul reprezinta o aplicatie cat mai buna. O aplicatie buna este o aplicatie documentata", explica aceasta.
Mihaela Arsene arata ca studentii romani sunt acceptati la aceste cursuri postuniversitare chiar daca au studii la universitati din Romania, iar principala cerinta este sustinerea unor teste de cunoastere