Ştiu, o să credeţi că acum o să înşir obişnuitul bla, bla, bla despre Porumbacu, Felix şi alte insulte lansate de cucuvelele plătite de Cotroceni. Nu, nu vreau să repet ceea ce s-a mai scris. Mai mult, aş putea accepta că imensa majoritate a electoratului este indiferentă la faptul că un partid care-şi zice \"liberal\" s-a aliat cu un turnător al securităţii.
Iar povestea cu "Porumbacu" s-a dezumflat, deşi aştept oarece surprize de la cele 1.225 de dosare predate recent CNSAS de către SRI. Ceea ce vreau să arăt este că PNL şi Crin Antonescu, mergând pe mâna strategului Dan Voiculescu, au intrat într-o serie de combinaţii perdante care vor face ca, după alegerile din 2012, liberalii să rămână în opoziţie.
Formarea USL a fost o mană cerească pentru Băsescu. S-a demonstrat încă de la unificarea PD cu PLD că suma intenţiei de vot pentru două partide nu este totuna cu rezultatul electoral pe care-l obţine nou-înfiinţata formaţiune politică.
USL nu face decât să-i expună pe liberali acuzaţiei că sunt "de stânga". În loc să se bată pe două fronturi - PSD să critice guvernarea de pe poziţiile stângii, iar PNL să atace măsurile de dreapta - PDL a rămas cu un singur adversar. Şi PSD, şi PNL şi-au pierdut identitatea într-o coaliţie eterogenă, dominată de arhitectul ei, Dan Voiculescu. USL ar fi putut avea un aliat în 2012: UDMR. Politica naţionalistă agresivă din ultimele săptămâni nu le va aduce voturi celor de la USL - în cel mai bun caz va câştiga o formaţiune naţionalistă, de tip PRM - şi îi va face pe maghiarii lui Kelemen Hunor să rămână fideli celor din PDL. Pentru UDMR, problemele vor apărea când va încerca să treacă prin parlament statutul minorităţilor şi noua lege a regiunilor de dezvoltare. Cel mai probabil, PSD şi PNL, împinse de la spate de Voiculescu, vor respinge aceste reglementări. Liderii maghiari nu vor uita problemele cr