Un bărbat în vârstă de 79 de ani a decedat în mijlocul străzii, după ce s-a prezentat la evaluarea anuală a comisiei de handicap. Victima, însoţită de soţia sa, se îndreptau spre casă când bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut. Incidentul s-a petrecut pe aleea Padin, unde un trecător a sunat la ambulanţă, dar operatoarea i-a închis telefonul în nas. "Am observat cetăţeni care erau în jurul unui domn căzut. Sângera la frunte şi nazal. Am sunat la Salvare la 09.38 am spus că e o urgenţă, dar operatoarea mi-a închis. Am mai sunat odată şi mi-a reproşat că-i ţin ocupată linia. Păi, nu au decât o linie? A apărut o ambulanţă, dar nu aveau medic şi nici aparatură pentru resuscitare aşă că a venit alta de la SMURD. Degeaba. Soţia sa spune că era suferea de diabet şi era cardiac. Între timp, un alt bărbat a încercat să-l resusciteze. Din spusele unei doamne de la cabinet, barbatul ori a făcut un stop cardiac, ori o hemoragie" povesteşte Ioan Mândru, martor la incident. Acesta susţine că echipajul de prim ajutor a ajuns după 40 de minute. Victima se numeşte Ştefan Rusu.
Cine are dreptate?
Directorul medical al Ambulanţei Cluj, Doru Irimia, pretinde că primul apel a fost primit la ora 09.35, iar echipajul de ambulanţă a ajuns la faţa locului la ora 09.48, adică după 13 minute. El este contrazis atât de cei care au asistat la incident, cât şi de unul dintre medicii din cadrul comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, George Arion. Acesta, deşi nu dispunea de nici un fel de echipament, a încercat să îl resusciteze pe bărbat timp de 15 minute, dar fără success. Medicul afirmă că echipajul de ambulanţă a ajuns după mai mult de o jumătate de oră la faţa locului.
Un bărbat în vârstă de 79 de ani a decedat în mijlocul străzii, după ce s-a prezentat la evaluarea anuală a comisiei de handicap. Victima, însoţită de soţia sa, se îndreptau spre casă când băr