Nume noi vor intra pe piaţa autohtonă, majoritatea provenind din domeniul automobilelor şi electronicelor
În Europa au apărut semnale pozitive în sectorul logistic şi industrial şi se pare că şi în România lucrurile se vor îmbunătăţi în acest domeniu, reiese dintr-un raport realizat de King Sturge.
Potrivit informaţiilor din studiu, cererea de spaţii logistice este potenţată de indicii macroeconomici pozitivi şi de schimbările în managementul lanţului de aprovizionare (Supply Chain Management- SCM). S-a înregistrat o creştere a PIB-ului la nivel global, a comerţului mondial şi a producţiei manufacturiere.
În Europa, Germania a cunoscut un recul puternic în activitatea economică, condus de exporturile din sectorul său, generat de companiile manufacturiere mari. Încrederea în mediul de afaceri european creşte, în special în cazul sectoarelor axate pe export, iar previziunile sugerează o îmbunătăţire stabilă în activitatea economică pentru întreaga Europă.
"Ne aşteptăm ca raportul între cerere şi ofertă pe piaţă să devină mai echilibrat. Anul acesta vom înregistra în anumite locaţii un deficit în stocul de spaţii logistice moderne şi de bună calitate", a declarat Alexander Colpaert, European Research Associate la King Sturge în Londra
Vor intra jucători noi pe piaţa autohtonă
În ceea ce priveşte România, Irina Iliescu, Senior Industrial Negotiator King Sturge, preconizează că în anul în curs vor predomina în continuare construcţiile la cerere de spaţii industriale şi logistice (build to suit), din cauza restricţiilor de finanţare şi a noilor dezvoltări limitate la preînchirieri, mai degrabă decât construcţiile speculative.
"De asemenea, suntem de părere că nivelul chiriilor va rămâne în jur de 4,0-4,25 euro/mp, iar rata de neocupare va scădea foarte puţin, de la 15% la 14%, având în vedere că tranzacţiile se