Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în această seară arestarea preventivă a lui Marius Petcu, acuzat de luare de mită, judecătorii admiţând astfel recursul procurorilor DNA la decizia prin care instanţa inferioară stabilise că liderul CNSLR-Frăţia poate fi cercetat în libertate.
În timpul procesului, Petcu a refuzat să facă declaraţii în faţa judecătorilor Curţii Supreme, spunând că îşi menţine poziţia exprimată atât în faţa instanţei de fond, cât şi în timpul anchetei de la DNA. Procurorii anticorupţie au prezentat însă instanţei conţinutul convorbirii telefonice dintre liderul CNSLR – Frăţia şi presupusul mituitor Scrieciu, încercând să demonstreze că sindicalistul ar fi dispus să ia o nouă mită, în schimbul atribuirii unei noi lucrări către firma acestuia.
În discuţia interceptată de procurori, Scrieciu îi propune lui Petcu să atribuie firmei sale o nouă lucrare, în valoare de "50 de miliarde" şi se angajează ca, respectând procentul de "20-douăzeci şi ceva la sută", să-i restituie acestuia cei 18.000 de euro plătiţi ca diferenţă pentru vila din Predeal şi să-i mai dea şi bani în plus.
La propunerea lui Scrieciu, Petcu ar fi răspuns: "Da, trebuie să-mi fac socotelile, să văd", conform transcrierii prezentate de procurorul de şedinţă.
În aceste condiţii procurorul a cerut instanţei să desfiinţeze hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, care dispusese cercetarea în libertate a lui Petcu, unul dintre motivele avute în vedere de instanţa de fond fiind chiar acela că acordul de principiu al acestuia pentru acordarea de noi lucrări firmei lui Scrieciu nu reprezintă o probă că sindicalistul va comite noi fapte penale.
Concluzionând, procurorul a cerut admiterea recursului formulat de acuzare şi arestarea pentru 29 de zile a lui Marius Petcu.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în această seară arestarea preventivă a lui Mari