Patimile premierului Emil Boc ar putea lua sfârşit înainte de Săptămâna Mare, dacă luăm de bună informaţia venită din surse PDL, potrivit căreia "noul guvern va fi instalat înainte de Paşte". Parcă spre a confirma, parlamentarilor pedelişti li s-a transmis, de la centru, să nu plece din Bucureşti în perioada 9-14 aprilie, fiind nevoie de fiecare dintre ei, în legislativ. Cum niciodată nu s-au făcut convocări timpurii în vederea trecerii unor proiecte de legi, fie ele şi organice, rezultă că, în intervalul de timp menţionat, majoritatea parlamentară va avea altceva de promovat. În aceeaşi săptămână, pe 11 aprilie, premierul Boc îşi va anunţa, concomitent cu rivalul său, Vasile Blaga, candidatura pentru preşedinţia PDL, renunţarea la şefia Executivului înaintea acestei date impunându-se ca o garanţie pentru o competiţie corectă şi nu în avantajul aceluia care are cheile de la seiful guvernamental. Evenimentele ar urma, aşadar, să se precipite spre mijlocul lunii, demisia premierului - atât de dorită de populaţie - fiind primul dintre ele, dar ţara va fi prea obosită şi prea nesigură ca să se mai bucure.
Scăpat de chinul de a înghiţi zilnic un cazan de înjurături, Emil Boc, în fine, se va relaxa. Cine îi va lua însă locul? Domnul acela, Sorin Mândruţescu, CEO al Oracle România (companie americană, cel mai mare producător de business softuri) şi preşedinte al Camerei Americane de Comerţ? FMI-istul Mihai Tănăsescu, detaşat, de urgenţă, de la Washington?
Doar preşedintele Traian Băsescu ştie, dar nu spune. Domnia sa scoate prim-miniştrii din dulap, precum iluzionistul iepuraşii din joben, apucându-i de după ceafă şi trântindu-i în fotoliu, la Palatul Victoria, înainte de a-şi da seama spectatorii ce se întâmplă. Secretul este păzit până în preziua numirii, când anturajul nu se mai poate ţine şi răsuflă. Firesc ar fi ca numele viitorului prim-ministru să fie