E adevărat că nu în acest an, ci pe termen mediu şi lung, dar procentul de 70% este foarte mare, comparativ cu media de 47%, din pieţele mature ale Uniunii Europene.
Studiu aparţine PwC Global CEO Surveyşi relevă că pe termen mediu şi lung, perspectivele de creştere economică din România sunt optimiste pentru directorii de companii, 70% dintre aceştia declarând că sunt foarte încrezători în potenţialul companiilor lor de majorare a veniturilor în următorii trei ani, un procent semnificativ mai mare de încredere decât cel arătat de directorii de companii din alte ţări.
Trebuie să ne înarmăm însă cu răbdare, pentru că acelaşi studiu arată că pe termen scurt, în următoarele 12 luni, doar 43% dintre manageri declară că vor obţine venituri în creştere.
„În ultimii doi ani, economia României a început un proces treptat de restructurare care o va pregăti pentru dezvoltarea durabilă. Directorii de companii au reînceput să-şi facă planuri pentru o perioadă de creştere economică, mai degrabă decât să se concentreze pe supravieţuirea în recesiune. Preocupările legate de reducerea datoriilor şi a costurilor au fost trecute în plan secund în vreme ce accentul cade acum pe întărirea poziţiei pe piaţă, pe dezvoltarea de noi produse care să răspundă schimbărilor din comportamentul consumatorilor, pe managementul talentelor cheie şi adaptările strategice în structura organizatorică a organizaţiei pentru a se adapta dinamicilor industriei din care fac parte", a declarat Vasile Iuga, Country Managing Partner, PwC Romania.
Cu ce influnţează acest lucru piaţa imobiliară?
Dacă aceste prognoze se vor adeveri, cetăţenii români vor fi mai încrezători şi se vor gândi la o casă mai bună.
Numărul tranzacţiilor imobiliare este strâns legat de evoluţia veniturilor companiilor şi a salariilor, de bunăstarea celor care vor să acceseze un credit imobiliar sau să î