Managerul general al Oltchim, Constantin Roibu, a afirmat ieri, la Piteşti, că societatea pe care o conduce ar putea prelua rafinăria Arpechim, dacă acţionarul majoritar, care este Guvernul, va decide acest lucru.
"În situaţia în care acţionarul majoritar, statul român, decide acest lucru, bineînţeles că avem în vedere această variantă, mai ales că partea de petrochimie pe care noi am achiziţionat-o de la Petrom este strâns legată de partea de rafinare", a declarat Roibu la finalul întâlnirii dintre reprezentanţii Petrom şi oficialităţile din judeţele Argeş şi Vâlcea, anunţă Agerpres.
Întrebat dacă Petrom a avansat până în prezent o sumă pe care ar putea-o cere pentru rafinăria Arpechim, Constantin Roibu a negat.
"Deocamdată nu am discutat acest aspect, noi ştim de decizia Petrom de a închide rafinăria. Petrom este o firmă privată, iar noi, prin acţionarul majoritar, dacă se va hotărî acest lucru la nivel de Guvern, urmează să facem solicitarea de preluare", a explicat managerul general al Oltchim.
Oficialităţile din judeţele Argeş şi Vâlcea au analizat joi la Piteşti împreună cu reprezentanţii Petrom soluţiile de salvare a rafinăriei Arpechim, care ar urma să fie închisă definitiv, conform unei decizii anunţate de companie.
La discuţii au participat reprezentanţi ai Ministerelor Muncii şi Economiei, parlamentari de Argeş şi Vâlcea, reprezentanţi ai administraţiilor locale din cele două judeţe, precum şi ai companiei Oltchim din Râmnicu Vâlcea, care deţine activitatea de petrochimie de pe platforma Arpechim.
Premierul Emil Boc afirma pe 26 martie, răspunzând la o întrebare legată de decizia Petrom de a închide definitiv rafinăria de la Piteşti, că Arpechim reprezintă un obiectiv industrial important şi va exprima un punct de vedere oficial pe această temă după o analiză detaliată în Guvern.
Consiliul de Supraveghere al Petrom