Pe site-ul ecopii.ro găseşti informaţii, sfaturi, sugestii, prezentări despre aproape orice: educaţia copilului, cum să scapi de păduchi, acnee şi scarlatină, jocuri care să dezvolte miraculos IQ-ul copilului tău, jocuri Barbie, cum să naşti uşor şi ce traume îţi lasă travaliul. Dar să nu ne grăbim cu o inventariere seacă a subiectelor: articolele, vă asigur, merită efortul să fie citite, au un haz nebun, de care, din păcate, autorii lor nu par a fi conştienţi.
Iată, mai întîi, ce aflăm despre cum trebuie să te joci cu copilul tău: „Jucaţi-vă de-a prinsa. Copiii adoră să fie urmăriţi, mai ales dacă scoţi şi sunete în timp ce alergaţi, poţi face ca un leu, urs, sau chiar ca un trenuleţ sau locomotivă. Puteţi beneficia din plin de această activitate, pentru că vă solicită foarte mult (echivalent cu o oră la sala de sport).“ „Jucaţi-vă cu copilul dvs. ori de cîte ori aveţi ocazia. De exemplu, ţineţi un bănuţ în mînă şi rugaţi-l să ghicească în care mînă este ascuns bănuţul. Aceste jocuri pot părea nesemnificative, dar în comunicarea cu copilul dvs. şi detaliile cele mai mărunte contează.“
DE ACELASI AUTOR Moş Crăciun cu ATV Scriitori cu corp No comment Un proiect curajos Dacă simţi cumva că admiraţia copilului tău pentru tine are scăderi vertiginoase, iată soluţia la îndemînă: „Dacă vă opriţi măcar pentru 30 de secunde în timp ce băieţelul sau fetiţa dvs. colorează şi îl ajutaţi cu un sfat, veţi crea o legătură puternică. Copilul dvs. va începe să aibă încredere în dvs. şi vă va considera un erou şi un real ajutor.“ Apoi, ne sînt dezvăluite, în sfîrşit, secretele deprinderii meseriei de părinte: „În timp ce creştem un copil, detaliile fac o mare diferenţă în dezvoltarea personalităţii copilului nostru.“
„Comunicarea între oameni este un subiect foarte important, de aceea copiii pot beneficia foarte mult dacă au părinţi comunicativi.“
„Este