Patru persoane, printre care şi un avocat din cadrul Baroului Dolj şi un agent de poliţie din Constanţa, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, fiind acuzate de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
Potrivit DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, în octombrie 2010, inculpatul Victor Ciocoiu a cerut 129.000 de lei de la un denunţător pentru a interveni pe lângă funcţionarii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) în scopul de a urgenta acordarea unei despăgubiri pentru bunuri trecute în proprietatea statului bulgar. Suma pretinsă de inculpat reprezenta o parte din cei aproximativ 450.000 de lei pe care denunţătorul urma să-i obţină de la ANRP.
Anchetatorii au mai stabilit că, în octombrie 2010, avocatul craiovean Stelian Duţă l-a ajutat pe Ciocoiu ca să ascundă traficul de influenţă într-un contract civil. Astfel, Duţă i-a pus la dispoziţie lui Ciocoiu mai multe modele de contract de mandat necompletate, dar având aplicată ştampila cabinetului şi semnătura sa. În acest fel, avocatul a atestat în mod nereal că ar fi fost prezent la perfectarea unei convenţii civile.
Anterior, în cursul anului 2009, alt inculpat, Nicolae Anton, i-a cerut aceluiaşi denunţător 112.500 de lei, reprezentând 25% din valoarea totală a despăgubirilor pe care aceasta urma să le primească de la ANRP. Nicolae a lăsat să se înţeleagă că are influenţă pe lângă funcţionarii Prefecturii Constanţa şi îi poate convinge pe aceştia să urgenteze soluţionarea dosarului de despăgubire depus de către denunţătoare.
Banii au fost ceruţi prin intermediul inculpatului Adrian Dragomir, şeful Postului de Poliţie Oltina - Constanţa. Potrivit procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Constanţa.
Patru persoane, printre care şi un avocat din cadrul Baroului Dolj şi un agent de