Scuza. Hackerul iesean sustine ca a vrut sa se perfectioneze in informaticaEduard Lucian Mandru, de 25 de ani, a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare pentru infractiuni informatice, dar a facut recurs, iar ieri a avut primul termen la Curtea de Apel. "Eu am spart acel site dintr-o intamplare. Voiam sa-mi perfectionez cunostintele in domeniul informaticii si am ajuns acolo, in spatele acelui site. Site-ul Pentagonului poate fi spart si de un copil", le-a spus Mandru judecatorilor. Hackerul a intrat in fisierele Departamentului American de Aparare printr-un server din Japonia, dupa ce a obtinut doua fisiere cu parole ale tuturor codurilor de acces ale calculatoarelor din reteaua Pentagonului. Potrivit procurorilor, prejudiciul creat armatei americane este de 35.622 de euro.
Lucian Mândru a intrat pentru prima data pe calculatoarele armatei americane în februarie 2006. Atunci a reuşit performanţa să spargă codurile de acces şi să intre efectiv pe serverele Comandamentului Unităţii de Testare pentru Dezvoltare şi Experimentare din cadrul Departamentului de Apărare al Armatei Statelor Unite ale Americii. Potrivit legendelor care circulă în comunitatea de hakeri din România şi din străinătate, serverele respective sunt considerate cele mai sigure instalaţii ale armatei americane. Procurorii români susţin că Mândru a introdus un virus şi, prin acesta, a reuşit să între în baza de date a armatei. Apoi, după ce a obţinut parolele de acces la calculatoarele Pentagonului, Mândru şi-a şters urmele, dar nu îndeajuns de bine, drept pentru care, a şi fost descoperit şi trimis în judecată.
Scuza. Hackerul iesean sustine ca a vrut sa se perfectioneze in informaticaEduard Lucian Mandru, de 25 de ani, a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare pentru infractiuni informatice, dar a facut recurs, iar ieri a avut primul termen la Curtea