Poli Timişoara - Steaua e mai mult decât un meci foarteimportant pentru acest sezon. E înfruntarea a două filosofiicomplet diferite despre ce înseamnă fotbal, un duel în carebănăţenii predau o lecţie despre ce înseamnă un proiect pe termenmediu şi lung. Practic, în ultimii cinci ani, Steaua se află pe opantă descendentă, în timp ce pentru Poli fiecare sezon a însemnatun plus.
7 iunie 2006. Steaua câştiga cel de-al 23-lea campionat, iarMihai Stoica striga sus şi tare: "De aici începe hegemonia Stelei".De la vorbe până la fapte drumul era lung, iar timpul a demonstratexact contrariul. De partea cealaltă, Timişoara intra şi ea într-onouă eră, cea a lui Marian Iancu. Boss-ul de pe Bega a reuşit săimpună în Banat un proiect de durată, iar cifrele sunt de parteasa. Din 2005, de când a venit la cârma echipei, Timişoara a ţinut-oîntr‑un continuu progres. În primul an, locul opt, în 2007, loculşapte, iar în 2008, Poli a reuşit performanţa de a fi vicecampioanaRomâniei, doar sezonul trecut alb-violeţii coborând puţin ştacheta,terminând pe poziţia a cincea. La polul opus, roş-albaştrii aucunoscut în tot acest timp o adevărată decădere, titlul care"anunţa hegemonia" devenind un vis aproape imposibil deatins.
Datori înEuropa
Peste toate, de la victoria cu 8-1 de pe terenul Timişoarei, din2004, de la care a mai rămas doar Dică, steliştii au mai reuşitdoar o dată să iasă învingători, asta întâmplându-se chiar laultima întâlnire dintre cele două echipe. În Europa, Timişoara încămai rămâne datoare în mandatul lui Iancu, singurul rezultat notabilfiind eliminarea Şahtiorului lui Lucescu, în vreme ce Steaua avăzut din 2005 încoace o semifinală de Cupa UEFA, de trei origrupele Ligii Campionilor şi de două ori grupele Europa League.
"În joc nu au fost numai banii pentru echipă şi pentruachiziţia de jucători, ci şi pentru logistică. Era firesc. Alţii,gen Stea