A început să practice Thay Box în urmă cu şase ani. La un an după majorat, a devenit antrenor. Până acum a pregătit 200 de sportivi.
Andrei a început să practice un sport de autoapărare în urma unei altercaţii care a avut loc pe stradă. Marcat de incident şi deoarece voia ca întâmplarea să nu se mai repete niciodată, tânărul s-a înscris la un club de arte marţiale. „Aveam 15 ani la vremea aceea şi voiam să fiu sigur pe mine atunci când ies pe stradă. Aşa că soluţia era să fac un sport de autoapărare. Am încercat mai multe sporturi, de la box, tae kwon do şi până la shotokan, însă niciunul dintre aceste sporturi nu mi-a fost pe plac“, mărturiseşte tânărul. Întâmplarea a făcut ca după mai multe încercări eşuate, Andrei să găsească sportul despre care spune că îl reprezintă cel mai bine: Thay Box.
Dragoste la prima vedere
„La primul antrenament am ajuns din pură întâmplare. Aveam un prieten care mergea la antrenamentele acestea şi m-a luat cu el să vad dacă îmi place. De cum l-am văzut pe cel care urma să îmi devină antrenor, Lishman Serghei, am ştiut că acest sport îmi va plăcea. Mai mult, că vreau să ajung la performanţă. M-a impresionat cum avea lucrat corpul şi tehnicile pe care le preda“, mărturiseşte Andrei. După trei ani de experienţă, sportivul a participat pentru prima dată la competiţii organizate amical în ţară, dar şi în străinătate. „Sportul acesta este diferit de celelalte ramuri ale artelor marţiale. Combină mai multe stiluri de lupte. Pentru a ajunge în ring ai nevoie de multă experienţă şi călire pentru că altfel rişti să rămâi fără dinţi sau cu leziuni grave. Aici vorbim de full contact“, explică sportivul.
A câştigat prin...răbdare
Cele mai serioase competiţii la care acesta a participat au fost în Ucraina, conduse chiar de Lishman Serghei. Aici, Andrei a întâlnit în ring campioni naţionali din Uc