Lucrează în învăţământ de 35 de ani, a şcolit nouă generaţii de elevi şi este coautoarea manualelor şi culegerilor de matematică după care învaţă copii din toată ţara.
Aurelia Arghirescu şi-a dorit să devină învăţătoare, încă de când era în clasele primare, inspirată de dascălul care a format-o în primii ani de şcoală. “ Cred că orice elev în clasele I-IV îşi doreşte, la un moment dat, să fie ca doamna învăţătoare, să aleagă această meserie. Eu asta mi-am dorit de la început. În general, sunt consecventă”, povesteşte dascălul A urmat Liceul Pedagogic pe care l-a absolvit cu nota 10 şi a intrat în învăţământ în 1976 la Şcoala nr. 1 din Alexandria. În 1984 a venit la Şcoala general “ Ştefan cel Mare” şi a rămas aici. Este la a noua generaţie de elevi şi spune că se mândreşte cu fiecare copil pe care l-a avut în clasă. “ Simt că mă reprezintă fiecare copil în parte. Nu aş fi putut să fac altceva în viaţă, meseria aceasta mi s-a potrivit cel mai bine. Din punctul meu de vedere, a fi dascăl este un dar “, spune învăţătoarea.
A făcut Facultatea de Drept
La trei ani după ce a intrat în învăţământ, Aurelia Arghirescu s-a hotărât să urmeze cursurile Facultăţii de Drept- Economic Administrativ . A dat examen,a fost admisă, a urmat cursurile în paralel cu cariera didactică şi şi-a obţinut licenţa cu succes. “ Nu am făcut facultatea ca să îmi schimb meseria. Am făcut-o pentru că mi-a plăcut şi cred că are părţi comune cu meseria dascăl. Deşi au fost multe tentaţii, nu am putut să plec de la catedră”, povesteşte dascălul.
Învăţătoarea spune că mentor de-alungul carierei i-a fost chiar soţul ei, absolvent de Filosofie şi dascăl de renume. La rândul ei şi Aurelia Arghireascu a format în cei 35 de ani de carieră, zeci de dascăli, fiind mentor la Casa Corpului Didactic. “ Mi-a plăcut să ajut tinerii învăţători, chiar înainte de a se profesionaliza ca