Actiunea in instanta a Volksbank impotriva statului este ori una uitata pe rol, ori creditorul are atata tupeu incat sa ceara si bani pentru o lege care este in vigoare. Volksbank a dat in judecata statul si ANPC pentru un milion de euro, mentionand ca a fost prejudiciata de aplicarea ordonantei 50/2010, cu privire la creditare.
"Actiunea este inca din decembrie 2010, inainte ca ordonanta (n.r. 50/2010) sa se modifice. Eu cred ca Volksbank a uitat de aceasta actiune, pentru ca ea este facuta in conditiile in care era in vigoare ordonanta. La momentul de fata, avand in vedere ca Legea 288 este totalmente diferita de OUG 50 si, practic, s-au respectat toate "doleantele" celor trei banci austriece care s-au plans impotriva acestei ordonante, ma intreb daca statul roman isi da seama acum pe cine a ajutat", a declarat, pentru Ziare.com, avocatul Gheorghe Piperea.
Acesta crede ca s-a uitat de actiune pentru ca pe reclamanti nu ii interesa anularea, ci suspendarea efectelor OUG 50/2010. Din acest motiv, au facut cerere de contencios administrativ impotriva acestei ordonante pentru ca, teoretic, se poate obtine o suspendare a ei prin decizia instantei.
"La momentul respectiv, insa, s-a respins cererea de suspendare, iar interesul anularii s-a dizolvat, s-a dizolvat atat de bine incat s-a uitat ca exista aceasta actiune pe rol", mai spune avocatul.
Sa vada statul pe cine a tinut in brate pana acum...
"Statul ar trebui sa isi puna urmatoarea intrebare: Pe cine am ajutat noi? Pentru ca am vrut sa le facem un bine si nu a fost facut suficient de bine acest bine, pentru ca mai cer, in plus, si niste prejudicii", a afirmat Piperea.
Potrivit spuselor sale, din punct de vedere juridic, actiunea devine inadmisibila pentru ca ordonanta nu mai este in vigoare asa cum era in decembrie si, in plus, aceasta nu mai are