Aplauze, vă rog, pentru învingători. Cătălin Boboc şi Gheorghe Bunea Stancu au câştigat pe merit alegerile locale de anul viitor, aşa că merită tot respectul nostru, al alegătorilor care nu i-am votat. Dar chiar şi fără susţinerea noastră la urne, domnii Boboc şi Stancu au reuşit să obţină 100% din voturi, semn că brăilenii ştiu să aprecieze oamenii serioşi, destoinici, care au cuvânt, care nu se ţin de hoţii şi alte matrapazlâcuri.
Dacă e să ţinem cont că acum, cu un an şi ceva înaintea alegerilor locale din 2012, Cătălin Boboc şi Gheorghe Bunea Stancu estimează că al lor USL este undeva la 65% în sondajele nefăcute, înseamnă că până în vara viitoare, în momentul în care brăilenii vor fi chemaţi să dea cu ştampila pe buletinul de vot, procentele au şanse să se dubleze lejer. Să nu vă miraţi dacă USL Brăila va obţine 130% la localele din 2012, pentru că, fără mişto, este singura construcţie politică votabilă, care are un program serios pentru Brăila, care vrea şi poate să aducă prosperitate în casele brăilenilor.
Cum este, însă, obiceiul la români, cel mai greu va fi gestionarea victoriei în alegeri. De acord, am înţeles că domnii Bunea Stancu şi Boboc vor câştiga alegerile locale, după cum au afirmat săptămâna trecută, dar ce se va întâmpla după acest moment, asta-i întrebarea. Cum va fi împărţit ditamai caşcavalul, cine va pune mâna (ca să nu zic laba!) pe deconcentrate, pe instituţiile unde se poate freca cu spor luleaua timp de patru ani, până la următoarele alegeri locale? Văd că pesediştii şi liberalii se au acum ca fraţii. Dar ştiţi de ce se înţeleg de minune? Păi, pentru că deocamdată nu au nimic de împărţit, deci nu au de la ce să se certe. Problemele vor apărea în momentul în care Brăila (judeţ plus municipiu) va fi pusă pe masa lor de lucru, iar unora li se va părea că sunt traşi pe sfoară de dragii parteneri din USL. Abia aştept mome