Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, o mare parte din directorii unităţilor de învăţământ din judeţ continuă să ignore regulile în domeniul situaţiilor de urgenţă.
„În multe şcoli, nu există alarmare specifică în caz de situaţii de urgenţă, astfel că sistemul de alarmare se confundă cu cel de pauză. În plus, nu există punct de informare despre reguli şi măsuri ce trebuie respectate în diferite situaţii de urgenţă şi nici nu se organizează activităţile teoretice în acest sens“, a declarat căpitanul Gheorghe Roşu, la şedinţa organizată vineri cu directorii unităţilor de învăţământ doljene. Acesta a atras atenţia şi asupra faptului că, deşi sunt planificate, în unele şcoli, nici cele două exerciţii anuale în caz de cutremur nu sunt efectuate nici cu elevii şi nici cu angajaţii unităţilor de învăţământ.
În cazul unor situaţii specifice, aceştia nu ştiu cum să reacţioneze. „La exerciţiile de alarmare şi evacuare am văzut că, din păcate, toţi se bulucesc pe aceeaşi scară. În plus, uşile de acces şi de evacuare se deschid, la unele şcoli, spre interior, şi nu spre exterior, aşa cum prevede legea. De asemenea, tocul de jos este foarte înalt (depăşeşte 2,5 cm), astfel că în caz de evacuare se pot împiedica“, a declarat căpitanul Adrian Sandu. În şcolile doljene există însă şi o serie de probleme la instalaţiile electrice (siguranţe necorespunzătoare, întrerupătoare şi prize în sălile de curs sparte sau nefixate corespunzător, corpuri de iluminat suspendate direct de conductorii electrici). Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, o mare parte din directorii unităţilor de învăţământ din judeţ continuă să ignore regulile în domeniul situaţiilor de urgenţă.
„În multe şcoli, nu există alarmare specifică în caz de situaţii de urgenţă, astfel că sistemul de alarmare se confundă cu c