Hala Matache a ajuns la Parlamentul European: o "infectie urbana" sau viitor "punct turistic", cu cafenele si spatii pentru expozitii? Hala Matache din Capitala a ajuns subiect de dezbatere la Parlamentul European. Considerata "o infectie urbana" de europarlamentarul Teodor Stolojan sau asemanata cu Les Halles Saint Gery din centrul capitalei belgiene de catre ONG-uri, Hala Matache s-a aflat in centrul discutiilor organizate, la Bruxelles, pe tema patrimoniului national de catre europarlamentarul Monica Macovei, scrie Gandul.
Povestile groaznicelor furtuni ale legendarului bric Mircea. In 1888, o mana de copii a invins stihiile marii, la bordul intaiului bric. Corabia aruncata pe coastele Bosforului l-a facut pe sultanul Abdul Hamid sa plateasca el reparatiile.Peste o suta de promotii de cadeti de marina au invatat meserie, si-au cladit caracterul si personalitatea la bordul celor doua corabii cu acelasi nume care au purtat pavilionul national in principalele porturi ale Europei si ale Lumii Noi. Fabuloasa istorie a navelor-scoala Mircea incepe in vara anului 1882 cand, din docurile santierului londonez Thames Iron Works, era lansat la apa predecesorul actualei nave-scoala a Marinei Romane, adevaratul bric Mircea. Considerat atunci una dintre cele mai frumoase corabii, bricul Mircea a instruit primele generatii ale scolii de marina romanesti, pana in 1939, cand a fost inlocuit de tizul sau mai tanar, scrie EVZ.
Luca, lacu' si conacu'. Un al doilea domeniu rezidentialal sindicalistului Liviu Luca cuprinde patru case, o padure si un lac intins pe doua hectare. Terenul pe care se intinde mosia lui Luca valora, la cumparare, cinci euro metru patrat. Doua dintre casele construite sunt rezervate administratorului si pentru protocol. La 30 de kilometri distanta de Paulesti, mai exact in localitatea prahoveana Varbila, se ridica un al doilea domeniu "ma