Muncesc ore întregi şi studiază cu atenţie fiecare colţisor al bărcilor ca să fie siguri că nu există vreo crăpătură. Ştiu că în mâinile lor stă viaţa oamenilor şi de accea verifică ambarcaţiunile centimetru cu centimetru. Sunt marinari de meserie, dar din cauza personalului redus, acum lor le revine şi sarcina de a repara ambarcaţiunile care plutesc pe lacurile Capitalei. Le place ceea ce fac şi se bucură când îi văd pe oameni că vâslesc fericiţi. Muncesc ore întregi şi studiază cu atenţie fiecare colţisor al bărcilor ca să fie siguri că nu există vreo crăpătură. Ştiu că în mâinile lor stă viaţa oamenilor şi de accea verifică ambarcaţiunile centimetru cu centimetru. Sunt marinari de meserie, dar din cauza personalului redus, acum lor le revine şi sarcina de a repara ambarcaţiunile care plutesc pe lacurile Capitalei. Le place ceea ce fac şi se bucură când îi văd pe oameni că vâslesc fericiţi.
De Florii vă veţi putea plimba cu vaporaşele, cu bărcile şi cu hidrobicicletele pe lacurile Capitalei. V-aţi întrebat vreodată cine se ocupă de întreţinerea lor? Sunt tot marinari, angajaţi ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din Bucureşti (ALPAB), care, prin rotaţie, repară şi bărci.
Când începe să vorbească despre ele, Ion Niţă (46 de ani) nu mai conteneşte. E marinar de peste 20 de ani. A navigat pe toate lacurile Capitalei şi chiar şi pe Snagov. El, ca şi colegii lui, au dat examene şi participă periodic la cursuri. Tot ei sunt şi cei care se ocupă acum de întreţinerea ambarcaţiunilor. "Barca se spală, se raşchetează, se decapează, se polizează, se repară cu fibră de sticlă, i se pune răşină şi întăritor. În 2-3 zile e gata", ne-a spus marinarul.
Lui Gheorghe Turcu (48 de ani) îi revine sarcina reparării hidrobicletelor. "Eu navighez din 1986. Nu e lac pe care să nu fi lucrat. Am fost şi pe Mogoşoaia şi pe Cernica", ne-a spus mândru Gheorghe Turcu.