Luni este prima zi de prohibiţie a pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial, perioada de prohibiţie urmând să se încheie în diferite date.
Conform ordinului de prohibiţie a pescuitului emis de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în habitatele piscicole naturale este interzis pescuitul oricărei resurse acvatice vii timp de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie, în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv în golful Musura, prohibiţia urmând să se încheie pe data de 18 mai.
În zona meleaua Sfântu Gheorghe-Ciotic, pescuitul comercial, recreativ şi familial este interzis în perioada 4 aprilie-2 iunie, în aceeaşi perioadă fiind interzis pescuitul şi în complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale.
De altfel, începând cu data de 1 aprilie, prohibiţia pescuitului a început pe râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti.
Potrivit ordinului emis de cele două ministere, pe perioada verii, începând cu data de 1 aprilie, respectiv 4 aprilie, utilizarea năvoadelor şi setcilor în Deltă, în lunca inundabilă a Dunării, în complexul Razim-Sinoe şi lacurile litorale este interzisă.
La finele acestei luni, respectiv pe data de 24 aprilie, până pe data de 1 mai, va fi interzis pescuitul scrumbiei în scop comercial şi familial pe Dunăre şi braţele sale până la Ceatal Chilia.
În perioada prohibiţiei pescuitului, în amenajările piscicole din Delta Dunării, activitatea de pescuit este permisă numai dacă administratorii amenajărilor deţin licenţă de acvacultură şi au avizul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
În această perioadă, potrivit declaraţiei guvernatorului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, urmează să intre în vigoare noi reglementări privind pescuitul spor