Dacă în urmă cu câteva zile discutam despre preoţi care se doresc fotbalişti, sunt şi cazuri de fotbalişti care s-au dedicat bisericii. Mai mulţi jucătorii români şi din străinătate au ales să-l propovăduiască pe Dumnezeu. Dacă în urmă cu câteva zile discutam despre preoţi care se doresc fotbalişti, sunt şi cazuri de fotbalişti care s-au dedicat bisericii. Mai mulţi jucătorii români şi din străinătate au ales să-l propovăduiască pe Dumnezeu.
Florin Panfil (foto sus), fost portar la Rapid, Tricolorul Breaza, Unirea Focșani și Poiana Câmpina, a renunțat, în 2007, la o oferta tentantă de la Unirea Urziceni pentru a îmbrăca haina de preot. Între timp s-a răspopit și acum lucrează la sucursala BCR Câmpina.
În noiembrie 2003, arbitrul băcăuan Daniel Diaconu (foto sus) a suferit un accident grav în localitatea Afumați, iar după o vizita la Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești, a urmat Facultatea de Teologie din Pitești și a devenit preot.
Daniel Zafiris (foto sus), fost câștigător al Cupei în 1995 cu Petrolul Ploiești, a devenit misionar al Bisericii Evanghelice, la doar 28 de ani, în 1997. În prezent, lucrează împreună cu soția sa, Dina, în cadrul asociației "Alege Viața" din Iași, departamentul „Sportivi în acțiune", care a tipărit "Noul Testament pentru sportivi" și "Biblia pentru sportivi".
Cele mai cunoscute cazuri de afară
Carlos Roa (foto sus), portarul echipei spaniole Mallorca și al Argentinei, s-a retras un an din activitate un an, între 1999 și 2000, pentru a lucra ca misionar în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.
Fostul căpitan al naționalei de tineret a Angliei, Richard Rufus, cel mai bun fundaș al echipei Charlton din toate timpurile, a devenit preot în 2004.
Phillip Mulryne, ex-Manchester United și component al reprezentativei Irlandei de Nord, a devenit preot catolic î