Un recif de corali vechi de 2.000 de ani a fost descoperit pe fundul Oceanului Atlantic lângă Golful Mexicului la 34 de kilometri de platforma marină care a explodat pe 20 aprilie 2010, scrie Huffington Post. A fost cel mai mare dezastru din istoria industriei petroliere, timp de trei luni, pata de petrol a fost transportată de curenţi prin apă şi a distrus viaţa marină din zonă.
Oamenii de ştiinţă studiau coralii din Golful Mexicului dinainte de explozia de la Deepwater Horizon. Institutul de Cercetare Geologică al Statelor Unite a determinat că vârsta acestora este de 2.000 de ani. Coralii antici cresc foarte încet (o unghie creşte de 200 de ori mai repede) şi se hrănesc cu materia organică ce ajunge pe fundul oceanului. Nu se ştie cât de vulnerabili sunt şi nici cât de repede se pot regenera dacă mediul lor devine toxic. Oamenii de ştiinţă încă încearcă să determine dacă aceştia au fost afectaţi sau nu de scurgerea de petrol de anul trecut. Dacă au avut de suferit, atunci regenerarea lor poate dura decenii, poate chiar secole, având în vedere cât de încet se dezvoltă aceşti corali.
Reciful se află la 305 de metri sub apă, o zonă unde lumina soarelui nu mai pătrunde, de aceea au fost denumiţi "coralii din întuneric". Fundul oceanului din Golful Mexicului este mâlos, ceea ce favorizează dezvoltarea recifelor de corali, care sunt adevărate oaze pentru viaţa marină din adâncimile reci ale oceanului. Coralii din apropierea platformei marine care a explodat au murit din cauza petrolului din apă. Când a explodat platforma marină pe 20 aprile 2010, 11 oameni au murit şi 160 de tone de petrol s-au scurs zilnic în ocean.
Un recif de corali vechi de 2.000 de ani a fost descoperit pe fundul Oceanului Atlantic lângă Golful Mexicului la 34 de kilometri de platforma marină care a explodat pe 20 aprilie 2010, scrie Huffing