Reporter: Domnul Teodor Ancuţa, preşedintele bursei sibiene, a declarat, recent, că va vota în favoarea fuziunii dintre bursele autohtone şi că poartă discuţii în acest sens cu domnii Cristian Sima şi Daniel Ţepeş, actori foarte importanţi în cadrul celor două burse. Există cumva pericolul unei concertări în această situaţie?
Bogdan Chetreanu: Din nou, este vorba despre interpretarea noţiunii de concertare... Fuziunea celor două burse va fi supusă aprobării acţionarilor în adunările generale de la finele lunii aprilie. Mi se pare firesc ca toţi actorii implicaţi să facă tot ce este posibil ca să convingă acţionarii să voteze în favoarea fuziunii...
Reporter: Dar nu sunt întâlniri între toţi actorii interesaţi în fuziune, ci doar între trei dintre ei.
Bogdan Chetreanu: Nu aş vrea să intru în "bucătăria" lor... fuziunea este problema lor. Comisia s-a pronunţat în nenumărate rânduri în favoarea unei fuziuni. România nu este o piaţă suficient de dezvoltată ca să aibă două burse. O fuziune nu ar face decât să aducă beneficii ambilor parteneri.
A fost vehiculat numele domnului Sima pentru că domnia sa a fost mai reticent faţă de această operaţiune. Am înţeles că domnul Sima şi alţii care, în trecut, erau mai sceptici, privesc fuziunea, acum, cu alţi ochi.
Problemele de concertări se referă, în pricipal, la alegerea Consiliilor de Administraţie la SIF-uri, aici avem probleme cu votul concertat.
Reporter: Am văzut, recent, o schimbare bruscă în Consiliul de Administraţie al BVB despre care unii opinează că a fost precedată de negocieri, iar alţii că a fost o decizie spontană... BVB este un emitent sub supravegherea CNVM. Are CNVM semne de întrebare asupra a ceea ce s-a întamplat recent la BVB?
Bogdan Chetreanu: Normal că avem semne de întrebare şi suntem atenţi la tot ceea ce se întâmplă. Singurul lucru de care noi suntem siguri în